Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Általános információk képes leírás - Horvátországi Utazás.tlap.hu
részletek »

Általános információk - Horvátországi Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag-utazas.tlap.hu » Általános információk
Keresés
Találatok száma - 10 db
Adatok Horvátországról

Adatok Horvátországról

Horvátország az Adria tenger partján fekszik. Tengerpartjainak hossza 1788 km, amelyet közel 1200 kisebb nagyobb sziget szegélyez. A szigetek között kb. 60 lakott. A szigetek tengerpartjainak hossza 4000 km. A szigetek és a szárazföld között gyakran fúj a bóra nevezetű szél, amely hűvös és kellemetlen, a tenger felől pedig a melegebb misztrál fúj.A tengeren naponta egyszer van apály és dagály, amelynek a szintkülönbsége eléri a 60 centimétert. Szlovéniával, Magyarországgal, Szerbiával, és Boszniával határos. Államformája parlamenti demokrácia. Az ország 2005 óta pályázik az Európai Uniós tagságra.

CroaRiva

CroaRiva

A CroaRiva Horvátország tengerpartját bemutató oldal. A honlapon az Adriával kapcsolatos cikkek, tudnivalók, eseménynaptár, több száz saját készítésű kép, videók, apróhirdetések, szállásajánlatok, fórum várja a látogatókat. A CroaRiva hálózatába tartozó 100 helyi oldalon további sok ezer saját kép és több száz videó segít a horvátországi nyaralás tervezésében.

Horvátország

Horvátország

A vendégek széles körét vonzó Horvátország olyan infrastruktúrát fejlesztett ki és működtet, amely a kalandvágyó és a bizonyos kényelmi szintet igénylő vendégek számára egyaránt megfelel. Az ár-minőség egyensúlyát módszeresen és folyamatosan igyekszünk magasabb szintre emelni a fenntartható fejlődés feltételeinek biztosításával, harmonikus elégedettséget váltva ki a szolgáltatást használó vendég és a szolgáltatást nyújtó vendéglátója részéről is.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Horvátország az Adria gyöngye

Horvátország az Adria gyöngye

Horvátország a magyar turisták legkedveltebb uticélja, homokos tengerpartjai, sziklás öblei, apró kavicsos strandjai és a kristálytiszta Adriai tenger mindenkit elvarázsol.Horvátország közelsége miatt is kiváló uticél, de ne ezért válasszuk!Horvátországban a látnivalók tömkelege várja az utazókat, minden város más meglepetéseket rejteget, némelyik modern, míg a másik javíthatatlanul romantikus.

Horvátország infó

Horvátország infó

Horvátország és Magyarország történelme több száz éven keresztül fonódott össze. Évente több százezer honfitársunk keresi fel Horvátország tengerpartjait és csodaszép városait, de csak kevesen tudják, hogy Horvátország és Magyarország perszonáluniót alkotott egymással, vagyis egyik ország sem foglalta el a másikat, szoros együttműködésben éltek egymással.

Horvátország utazás - információk

Horvátország utazás - információk

Itt, a Horvátország utazás, nyaralás info oldalon mindent megtudható Horvátországról, amely a magyarok körében a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelynek számít. Hasznos nyaralási és utazási információkat olvashatnak, és olcsó szállást is foglalhatnak azok, akik Horvátországban szeretnének nyaralni.

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi utazási tippek

Horvátországi nyaralás - Utazási portálunkon a Horvátországba utazni vágyókat látjuk el hasznos információkkal és utazási tippekkel, tanácsokkal. Feltüntetjük az aktuális horvátországi autópályadíjakat, és részletesen írunk a legnépszerűbb horvátországi szigetekről (Rab sziget, Krk), nemzeti parkokról (Krka Nemzeti Park, Plitvicei-tavak Nemzeti Park) és tengerparti városokról (Split, Dubrovnik, Zadar). A közlekedési szabályok, beutazási feltételek és vámszabályok megemlítése mellett, egy Magyar-Horvát mini szótárral is segítjük a látogatókat a kommunikációban a horvátországi utazásuk során.

Információk Horvátországról

Információk Horvátországról

Földrajzi fekvés: Horvátországot északnyugaton az Alpok keleti szegélye, keleten a Pannon síkság és a Duna határolja, középső részén a Dinári hegység vonul át, déli része pedig az Adriai tengernél ér véget. Felszín: Szárazföldi területe 56.542 km2, territoriális tengerfelülete: 31.067 km2. Népesség: 4.400.000 lakosa van. Nemzeti összetétel: a lakosság nagy része horvát, nemzeti kisebbséget alkotnak a szerbek, a magyarok, a bosnyákok, az olaszok, a csehek és még más népek Főváros: Zágráb (770.000 lakos) az ország gazdasági, közlekedési, kulturális és oktatási központja A tengerpart hossza: ebből 4058 km a szigetek, sziklazátonyok, és szirtek partjai

Régiók

Régiók

Dél-Dalmácia A Neretvától délre fekvő, Montenegróval határos régió a horvát tengerpart legdélibb és legkisebb tájegysége. Neum közelében egy kb. 9 kilométeres sáv szakítja ketté, itt kapott kijáratot a tengerre a szomszédos Bosznia-Hercegovina. Dél-Dalmácia legfontosabb városa Dubrovnik, amely egyben Dubrovnik-Neretva megye székhelye is, és az adriai tengerpart talán legszebb, leglátogatottabb turisztikai célpontja.

Hirdetés
Visit Croatia

Visit Croatia

Croatia is a Central European and Mediterranean country, bordering Slovenia in the west, Hungary in the north, Serbia in the east and Bosnia and Herzegovina in the south. Croatia also has a long maritime border with Italy in the Adriatic Sea. These borders total 2,028 km altogether. Croatia has a strange shape (similar to a croissant) - similar to no other country in the world - which comes as a result of five centuries of expansion by the Ottoman (Turkish) empire towards Central Europe (although Croatia was never conquered by the Turks).

Tuti menü