Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvát szigetek képes leírás - Horvátországi Utazás.tlap.hu
részletek »

Horvát szigetek - Horvátországi Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag-utazas.tlap.hu » Horvát szigetek
Keresés
Találatok száma - 10 db
3 mesebeli nyaralóhely a horvát szigeteken

3 mesebeli nyaralóhely a horvát szigeteken

Bár a pezsgő éjszakai élet, a klubok és a tengerparti szórakozóhelyek hosszú sora miatt is érdemes célba venni a horvát riviérát, valódi arca sokak szerint leginkább a partok mellett elszórt, kisebb-nagyobb szigetek érintetlenségében, festői bájában és paradicsomi voltában rejlik. Ha szeretnéd mindezt te is tetten érni, a nyaralás helyszínéül válaszd a következő három úti cél egyikét!

Cres és Losinj

Cres és Losinj

Cres város az azonos nevű észak-adriai sziget legtermékenyebb - nyugati - oldalán található. Cres és Losinj szigete valamikor egy szigetet alkottak, azonban a római időkben egy mesterséges csatornával választották el őket egymástól. Cres-sziget legnagyobb települése. A XIV. században már alapszabályzatot kapott, a XV. században a velencei igazgatóság Cres és Losini szigetére kiterjedő székhelyévé vált. Ebből az időszakból származnak nevezetességei is, a városi kapu, toronyóra, városi páholy és a velencei-gótikus Petris palota.

Horvát szigetek

Horvát szigetek

Horvátország a szigetek országa, pontosabban az 1185 sziget, zátony és szirt országa. A 67 lakott sziget közül északon Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobb. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Horvátország - szigetek

Horvátország - szigetek

A szigetek a mindennapi stressz elleni tökéletes menedéket jelképezik, olyan helyek, ahol az emberek végre teljesen kikapcsolódhatnak, és minden idejüket maguknak, illetve szeretteiknek szentelhetik. Ha a mediterrán térség egyik legtagoltabb tengerpartjával rendelkező Horvátországot választják pihenésük helyszínéül, ahol több mint 1100 sziget is található, biztosak lehetnek, hogy számtalan kellemes élményben lesz részük. Minden egyes sziget külön-külön világ, mindegyiknek megvan a maga hangulata, illetve üzenete, amelyet szívesen átad minden idelátogatónak. A zadari szigetvilág legismertebb része a Kornati-szigetcsoport, a Dugi otokon található Telascica-öböl, amely felett ott magasodik a 146 méteres Grpascak-kőszirt. A Sibenik környéki kis szigetek, mint pl. a Krapanj-sziget, leginkább a háborítatlan nyugalmukról híresek. Split közelében fekszk a legtöbb napsütéses órával büszkélkedő Hvar-sziget, amely továbbá arról is híres, hogy itt található Európa első színházainak egyike, amely ma az évente megrendezett Nyári Fesztiválnak ad otthont.

Hvar sziget Horvátország legszebb szigete

Hvar sziget Horvátország legszebb szigete

Tudta Ön, hogy a világ 10 legszebb szigetének egyike a horvátországi HVAR sziget? A legenda szerint amikor Isten elosztotta a földet, a horvátokról elfeledkezett, ezért belenyúlt a zsákjába, és odadobott nekik egy halom gyöngyöt. Így jöttek létre a horvát szigetek. Hvar sziget 299,6 km²-es területével a negyedik legnagyobb, 80 kilométerével pedig a második leghosszabb sziget az Adrián .

Murter-sziget

Murter-sziget

Murter-sziget egyik szigete annak az északdalmáciai, a legsűrűbb adriai és mediterrán szigetcsoportnak, amely az összes horvát sziget majdnem 40 százalékát teszi. A murteri lakosságnak a saját tengerentúli birtokaik iránti évszázados gondoskodásnak köszönhetően, Murter lett ennek a 'tejútrendszernek' a közpöntja, 189 sziget, szigetecske és szikla között. A sziget a šibeniki szigetcsoport és Šibenik-Knin Megye északnyugati részén található. A sziget mindössze 6 méter távolságra van a tengerparttól, így ez a távolság felvonóhíddal van áthídalva, ami a szigetet könnyen teszi elérhetővé és külön érdekességet is jelent.

Pag sziget

Pag sziget

Zadar közelében, Észak-Dalmáciában található a dalmát szigetekhez képest is kifejezetten kopár Pag szigete. E hiányossága ellenére mégis nyugodt szívvel ajánljuk olvasóinknak, mikor a nyári nyaralást tervezik, ugyanis különösen jó strandok találhatók itt és a helyi ételek is fenségesek.

Rab sziget

Rab sziget

Rab sziget, Horvátország - Lopar, Komp, Strandok, Tengerpart, Paradicsom-part, Rab szigeti szállás, Rab sziget nevezetességei, San Marino kemping. Utazási portál oldalunkon a Horvátországba utazókat látjuk el hasznos információkkal és utazási tippekkel. Cikkeinkben részletesen írunk a népszerűbb horvátországi szigetekről (Rab sziget, Krk), nemzeti parkokról (Krka Nemzeti Park, Kornati Nemzeti Park, Plitvicei-tavak).

Számoljuk meg a horváth szigeteket!

Számoljuk meg a horváth szigeteket!

Míg az Adria olasz partja hosszan elnyúló homokos strandokkal büszkélkedhet, szemközt sziklák uralják a tájat. Sokáig mellőzve érezték magukat a horvátok, mivel a turisták a homokos partokat kedvelik, ám ez az elképzelés megdőlni látszik.

Hirdetés
Szigetek Horvátországban

Szigetek Horvátországban

Horvátország az ezer szigetek országa, pontosabban 1185 szigeté, szikláé és zátonyé. A természetnek ezen gyönyörű képződményei, a világ legtagoltabb partszakaszai közé tartoznak. A Földközi-tenger második legnagyobb szigetei találhatóak itt; a 67 lakott sziget közül északon a Krk és Cres, délen pedig Brač és Hvar a legnagyobbak. Minden sziget egy külön történet, a maga látnivalóival, hagyományaival és helyi fesztiváljaival. A szigeteken különleges élményben lehet része; fedezze fel a rejtett öblöket, bújjon el a kíváncsi tekintetek elől vagy engedje át magát a tengeren való tartózkodás kalandjának.

Tuti menü