Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvát városok képes leírás - Horvátországi Utazás.tlap.hu
részletek »

Horvát városok - Horvátországi Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag-utazas.tlap.hu » Horvát városok
Keresés
Találatok száma - 11 db
Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik védőszentje Szent Balázs csaknem ezer éve. A legenda szerint 971-ben a velenceiek meg akarták támadni a várost és csellel elfoglalni. Azt a látszatot keltették, hogy nem azért vannak ott, hogy ártsanak a városnak, csak pihenőt tartanak hajóhadaikkal és utána tovább indulnak. Csakhogy éjjel a város egyik szerzetesének megjelent Szent Balázs, aki figyelmeztette, hogy a velenceiek el fogják foglalni a várost. A szerzetes rögtön értesítette a város vezetőit, akik komolyan vették a helyzetet és felkészültek a csatára, a velenceiek vesztettek és el kellett vonulniuk. Szent Balázs nálunk is ismert védőszent, ezenkívül ismerjük népi hagyományaink által is, a balázsolás, ill. balázsjárás is az ő személyéhez fűződik.

Dubrovnik in Kroatien

Dubrovnik in Kroatien

Dubrovnik in Kroatien - die strahlende Perle der Adria Herzlich Willkommen zum Reiseportal der Stadt Dubrovnik in Kroatien - Hier finden Sie zahlreiche Informationen zur Stadt Dubrovnik, Angebote von Hotels, Ferienhäuser und Ferienwohnungen in Kroatien und natürlich zahlreiche Insidertipps... Wer die südkroatische Hafenstadt Dubrovnik besucht, ahnt schnell, warum schon George Bernhard Shaw sie zu Lebzeiten als Paradies auf Erden gepriesen hat. Ihr außergewöhnliches historisches Ambiente und ihre besondere Atmosphäre hat sich die Stadt an der äußersten Südspitze Kroatiens bis heute bewahrt - und man muss kein irischer Dichter sein, um ihrem Charme zu erliegen.

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik az egyik legszebb és legnépszerűbb város a Földközi-tengeren, mely egyben város, kikötő és idegenforgalmi központ is a déli horvát tengerparton. Dubrovnik kiemelkedően a kulturális és művészi élet városa is. A legfontosabb esemény a város kulturális életében a Dubrovnik Summer Festival (július 10-augusztus 25), mely hagyományosan 1950 óta tartott rendezvény. Nagyon híres a Dubrovnik karneválünnepség, az úgynevezett Dubrovnik karnevo (a karnevál szó helyi változata), ezt az Olaszországból átvett ünnepséget a korai középkor óta tartják.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Dubrovnik utazás, kalauz, szállás és látnivalók

Dubrovnik utazás, kalauz, szállás és látnivalók

A Horvátország legdélebbi csücskében, Dalmáciában található város talán Horvátország leggyönyörűbb városa, és a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Gyönyörű házacskái, és kristálytiszta, mélykék tengere rabul ejti az ide érkezőket. Dubrovnikot az Adria gyöngyének is nevezik ; a város a horvát nyelv, és irodalom központja, számos híres író szülőhelye. George Bernard Shaw egyszerűen így fogalmaz: 'Ha látni akarod a földi paradicsomot, gyere el Dubrovnikba'.

Eszék

Eszék

Szlavónia északkeleti részén, a Dráva jobb partján fekvő Eszék évszázadok óta fontos központ, a folyó legfontosabb átkelőhelye. Már az ókorban jelentős hely, ekkori neve Mursa, a dunai római hajóhad állomása volt itt.

Horvát városok

Horvát városok

Képek leírások a legszebb horvátországi városokról. Mit érdemes megnézni, hova érdemes ellátogatni. Oldalunkon Pula, Rijeka - Opatija, Split, Zagreb, Dubrovnik, Zadar, Makarska, Novigrad, Omis, Porec, Primosten, Rovinj, Sibenik, Trogir, Vodice városokat igyekszünk bemutatni.

Ludbreg - a világ közepe

Ludbreg - a világ közepe

Horvátországban található Ludbreg, nem messze a magyar határhoz, Letenyétől kb. 30 km-re. A helyiek ősidők óta úgy vélik, hogy városuk fekszik a világ közepén. A legenda szerint ettől a várostól kezdődően számították ki az ősi földköröket, s ezeken a földkörökön keletkeztek Európa nagy városai. Ludbreg antipodusa a földgömb ellenkező oldalán található, az Antipodes nevű sziget Új-Zéland közelében.

Samobor

Samobor

Samobor kisváros Horvátország északnyugati részében, 20 kilométernyire a horvát fővárostól és 5 kilométerre a szlovén határtól. A Samoborsko gorje lankáin, a Gradna patak romantikus völgyében telepedett meg. Ez egy barokk architektúrájú középkori városka, melyet az Okić-gradon a Plešivicán, Oštracon és Japetićen keresztül a Žumberakig húzódó hegykoszorú karéjoz.

Senj

Senj

Senj városa és a település környéke az Adriai tenger vidékének leghidegebb pontja, mivel a Velebit hegylánc egyik átjáróján keresztülfúj a hideg szél. A keresztülfújó hideg szelet senji bórának hívják. Ez a régóta közismert tény viszont nem gátolta az embereket a letelepedésben: először az illírek éltek itt, majd a rómaiak érkeztek a vidékre, akik elsőként hozták létre város kikötőjét is. A településből hamar püspöki székhely lett és a kikötőnek köszönhetően fontos kereskedelmi központ: a kikötőből főleg rönkfát hajóztak be. 1000 után a területet a templomos lovagoknak ajándékozták, aztán a Frangepánok vették birtokba, majd közvetlenül a magyar király uralma alá került.

Hirdetés
Split

Split

Die nach Zagreb zweitgrößte Stadt Kroatiens mit ihren 200.000 Einwohnern ist für Touristen eine der interessantesten Küstenstädte. Das Angebot an Sehenswürdigkeiten ist groß. Als kulturelle Metropole Dalmatiens lassen sich hier nicht nur Streifzüge durch die Altstadt von Split oder über die Halbinsel Berg Marjan unternehmen, auch eine Vielzahl an Museen, Sammlungen, Galerien und Theater laden zum Besuch ein. Das Highlight stellt der zum UNESCO-Weltkulturerbe gehörende Diokletianpalast dar.

Zágráb

Zágráb

A mai Zágráb két olyan középkori település alapjaira épült, melyek két egymás melletti dombon álltak. Zágráb első írásos emléke 1094-ben keletkezett, mikor a Kaptol-on püspökséget alapítottak, míg a szomszédos Gradec-et 1242-ben önálló királyi városnak nyilvánították. Mindkét települést erős mandulafák és tornyok vették körül, melyeknek maradványai a mai napig fennmaradtak.

Tuti menü