Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Horvátországi Utazás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Horvátországi Utazás képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag-utazas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 83 db
3 mesebeli nyaralóhely a horvát szigeteken

3 mesebeli nyaralóhely a horvát szigeteken

Bár a pezsgő éjszakai élet, a klubok és a tengerparti szórakozóhelyek hosszú sora miatt is érdemes célba venni a horvát riviérát, valódi arca sokak szerint leginkább a partok mellett elszórt, kisebb-nagyobb szigetek érintetlenségében, festői bájában és paradicsomi voltában rejlik. Ha szeretnéd mindezt te is tetten érni, a nyaralás helyszínéül válaszd a következő három úti cél egyikét!

A horvát Adria

A horvát Adria

Adott négy nagyszerű, sikeres könyv, amely a piacon e témában létező útikönyvek közül a lehető legrészletesebben mutatja be a magyar turisták számára oly kedves adriai partvidéket. A feladat, hogy Kiadónk korábbi négy kötetét most egyetlenbe sűrítsük, nem kicsi, de a végeredmény ismeretében - úgy gondoljuk - bátran kijelenthetjük: vállalható. Hitvallásunk, hogy az olvasók igényeit a legmesszebbmenőkig szolgáljuk: új könyvünk is az előzőekhez hasonló színvonalon, szebbnél szebb színes fotókkal, a tájékozódást nagyban megkönnyítő térképekkel és részletes, alapos útleírásokkal segíti az utazót.

A meseszép Split

A meseszép Split

Split sajátos történelemmel rendelkezik, aminek köszönhetően a turisták előszeretettel látogatják a melegebb időszakok alatt. Történelme megközelítőleg 1700 éves, így bőven akad mindenki természet és épület szerető számára elég látnivaló. Tengerpartja kristálytiszta, nyári hónapokban ideálisan 30 fok körüli a hőmérséklet, tehát ideális választás lehet egyedülállók és családok számára is a város a rengeteg történelmi kincsével egyetemben. Leghíresebb épülete, ami nem mellesleg az UNESCO Világörökség része a Diocletianus Palota. A hatalmas palota több, mint 1700 éve épült és azóta mindenkit elkápráztat szépségével és nagyságával.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Adatok Horvátországról

Adatok Horvátországról

Horvátország az Adria tenger partján fekszik. Tengerpartjainak hossza 1788 km, amelyet közel 1200 kisebb nagyobb sziget szegélyez. A szigetek között kb. 60 lakott. A szigetek tengerpartjainak hossza 4000 km. A szigetek és a szárazföld között gyakran fúj a bóra nevezetű szél, amely hűvös és kellemetlen, a tenger felől pedig a melegebb misztrál fúj.A tengeren naponta egyszer van apály és dagály, amelynek a szintkülönbsége eléri a 60 centimétert. Szlovéniával, Magyarországgal, Szerbiával, és Boszniával határos. Államformája parlamenti demokrácia. Az ország 2005 óta pályázik az Európai Uniós tagságra.

Adria24 - Több mint 15000 szállás

Adria24 - Több mint 15000 szállás

On-line utazási irodánk Horvátország igazi specialistája, hisz szines palettánk között több mint 4000 kizárólag horvátországi objektum ill. több mint 15.000 ajálat található meg. Nálunk mindenki megtalálja a számára legalkalmasabb nyaralási formát kedvezö áron, legyen az egy apartman, egy hotel, egy kemping vagy éppen egy üdülö, melyek nagyobb csoportok számára is kiválóan alkalmasak. Amennyiben vitorlást kiván bérerelni, ill. egy adriai körutazásra vágyik, forduljon nyugodtan hozzánk, mi segitünk a megszerszervezésben.

Adriai hajóbérlés, yacht charter

Adriai hajóbérlés, yacht charter

Símogató szél, szikrázó napsütés, sós permet. Romantikus öblök, lakatlan szigetek, delfinek, naplemente, adriai tenger. Részévé válsz a természetnek. A városokat új oldalukról ismered meg. Hajóbérlésben verhetetlenek vagyunk. Ajánlatkérés esetén több ezer hajó között keresünk, így biztosan meg tudjuk találni a megfelelőt. Komolyan dolgozunk azon, hogy a legjobb árakon, a legjobb feltételekkel tudjunk hajókat kínálni. Több ezer vitorlás vagy motoros yacht között kereshetsz az online hajókeresővel. Ha sikerült megtalálni a megfelelő hajót, akkor kattints az ajánlat kérése gombra, vagy csak egyszerűen írj nekünk egy üzenetet. Kalandra fel!

Aeolus Utazási Iroda ajánlatai

Aeolus Utazási Iroda ajánlatai

A szinte érintetlen természet, a sziklazátonyok, a kavicsos és homokos strandok, az áttetszően tiszta tenger, az apró szigetek százai nyaranta több ezer látogatót vonzanak ebbe a hazánkhoz közeli országba. A kitűnő autópályáknak köszönhetően gyorsan és egyszerűen megközelíthető a tengerpart, biztosítva ezzel a nyaralásra szánt idő minél gazdaságosabb kihasználtságát. Az Adriai-tenger keleti partját joggal sorolják Európa legszebbjei közé. Számtalan kisebb-nagyobb sziget, tengeröböl, festői strand található itt. A tengerparti övezetben a turizmus több évtizedes hagyományokra tekint vissza, így a nyaralók kényelmét és szórakozását a kitűnő infrastruktúra és a helyi vendéglátók hozzáértése garantálja.

Apartmanok

Apartmanok

Apartmanok Horvátországban, szobák és minden egyéb magán szállás. Felejtsd el a magas ügynöki jutalék és takarítson meg akár 40%-át az előkészületeket a horvát apartman közvetlenül az otthoni bérleti díjak. Keresés az adatbázis több mint 7000 lakás kategóriánként vagy a részletes szállás keresés a bal oldalon.

Apartmanok Horvátországban

Apartmanok Horvátországban

A Kereknap munkatársai 1996 óta foglalkoznak klubhotelek, üdülési klubok népszerűsítésével és értékesítésével. Jelenleg Horvátországban Hvar szigetén, Jelsában, az olasz tengerparton, Rimini mellett található Marottán, Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, Hévízen egy aranykoronás szállodában és az Őrségben, Nemesnépen kínálunk apartmanokat üdülőhasználati jog formájában.

Hirdetés
Autóbérlés - Horvátország

Autóbérlés - Horvátország

Autókölcsönzés Horvátország autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Horvátországban számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját horvátországi utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Horvátország autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Brijuni Nemzeti Park

Brijuni Nemzeti Park

Az Isztria nyugati partszakaszán sok apró szigetecske fekszik szétszórtan a tengerben. Az egyik legérdekesebb, és legismertebb isztriai-szigetcsoport a Brijuni-szigetcsoport. A szigetcsoportot 14 sziget alkotja. A Nagy Brijuni szigetet, a mellette elterülő szigeteket, a partszakaszt, és közvetlen környékét 1983-ban nyilvánították nemzeti parkká. Csak a két legnagyobb sziget a Veli Brijun és a Mali Brijun látogatható.

Cres és Losinj

Cres és Losinj

Cres város az azonos nevű észak-adriai sziget legtermékenyebb - nyugati - oldalán található. Cres és Losinj szigete valamikor egy szigetet alkottak, azonban a római időkben egy mesterséges csatornával választották el őket egymástól. Cres-sziget legnagyobb települése. A XIV. században már alapszabályzatot kapott, a XV. században a velencei igazgatóság Cres és Losini szigetére kiterjedő székhelyévé vált. Ebből az időszakból származnak nevezetességei is, a városi kapu, toronyóra, városi páholy és a velencei-gótikus Petris palota.

CroaRiva

CroaRiva

A CroaRiva Horvátország tengerpartját bemutató oldal. A honlapon az Adriával kapcsolatos cikkek, tudnivalók, eseménynaptár, több száz saját készítésű kép, videók, apróhirdetések, szállásajánlatok, fórum várja a látogatókat. A CroaRiva hálózatába tartozó 100 helyi oldalon további sok ezer saját kép és több száz videó segít a horvátországi nyaralás tervezésében.

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik Online is the most comprehensive one-stop travel site on the Internet providing useful information about Dubrovnik and Dubrovnik Region. Browse through our offer for private and hotel accommodation, car rental and other vacation reservations, including a vast array of links about Dubrovnik and other resources that travelers might find useful.

Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik - A világ legszebb városai

Dubrovnik védőszentje Szent Balázs csaknem ezer éve. A legenda szerint 971-ben a velenceiek meg akarták támadni a várost és csellel elfoglalni. Azt a látszatot keltették, hogy nem azért vannak ott, hogy ártsanak a városnak, csak pihenőt tartanak hajóhadaikkal és utána tovább indulnak. Csakhogy éjjel a város egyik szerzetesének megjelent Szent Balázs, aki figyelmeztette, hogy a velenceiek el fogják foglalni a várost. A szerzetes rögtön értesítette a város vezetőit, akik komolyan vették a helyzetet és felkészültek a csatára, a velenceiek vesztettek és el kellett vonulniuk. Szent Balázs nálunk is ismert védőszent, ezenkívül ismerjük népi hagyományaink által is, a balázsolás, ill. balázsjárás is az ő személyéhez fűződik.

Dubrovnik in Kroatien

Dubrovnik in Kroatien

Dubrovnik in Kroatien - die strahlende Perle der Adria Herzlich Willkommen zum Reiseportal der Stadt Dubrovnik in Kroatien - Hier finden Sie zahlreiche Informationen zur Stadt Dubrovnik, Angebote von Hotels, Ferienhäuser und Ferienwohnungen in Kroatien und natürlich zahlreiche Insidertipps... Wer die südkroatische Hafenstadt Dubrovnik besucht, ahnt schnell, warum schon George Bernhard Shaw sie zu Lebzeiten als Paradies auf Erden gepriesen hat. Ihr außergewöhnliches historisches Ambiente und ihre besondere Atmosphäre hat sich die Stadt an der äußersten Südspitze Kroatiens bis heute bewahrt - und man muss kein irischer Dichter sein, um ihrem Charme zu erliegen.

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik az egyik legszebb és legnépszerűbb város a Földközi-tengeren, mely egyben város, kikötő és idegenforgalmi központ is a déli horvát tengerparton. Dubrovnik kiemelkedően a kulturális és művészi élet városa is. A legfontosabb esemény a város kulturális életében a Dubrovnik Summer Festival (július 10-augusztus 25), mely hagyományosan 1950 óta tartott rendezvény. Nagyon híres a Dubrovnik karneválünnepség, az úgynevezett Dubrovnik karnevo (a karnevál szó helyi változata), ezt az Olaszországból átvett ünnepséget a korai középkor óta tartják.

Tuti menü