Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Világörökségi színhelyek képes leírás - Horvátországi Utazás.tlap.hu
részletek »

Világörökségi színhelyek - Horvátországi Utazás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: horvatorszag-utazas.tlap.hu » Világörökségi színhelyek
Keresés
Találatok száma - 7 db
A meseszép Split

A meseszép Split

Split sajátos történelemmel rendelkezik, aminek köszönhetően a turisták előszeretettel látogatják a melegebb időszakok alatt. Történelme megközelítőleg 1700 éves, így bőven akad mindenki természet és épület szerető számára elég látnivaló. Tengerpartja kristálytiszta, nyári hónapokban ideálisan 30 fok körüli a hőmérséklet, tehát ideális választás lehet egyedülállók és családok számára is a város a rengeteg történelmi kincsével egyetemben. Leghíresebb épülete, ami nem mellesleg az UNESCO Világörökség része a Diocletianus Palota. A hatalmas palota több, mint 1700 éve épült és azóta mindenkit elkápráztat szépségével és nagyságával.

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik Online is the most comprehensive one-stop travel site on the Internet providing useful information about Dubrovnik and Dubrovnik Region. Browse through our offer for private and hotel accommodation, car rental and other vacation reservations, including a vast array of links about Dubrovnik and other resources that travelers might find useful.

Horvátország világörökségi kincsei

Horvátország világörökségi kincsei

A világörökségi kincsek általában egy adott ország legszebb, legérdekesebb látnivalói közé tartoznak, melyeket feltétlenül érdemes megtekinteni. Gondoljuk csak a magyarországi világörökségi helyszínekre, azok is az ország legszebb tájai közé tartoznak. A Horvátország info oldal ezen része tehát bemutatja Horvátország világörökségi kincseit, melyeket, ha arrafelé járunk, nem szabad kihagyni.

Horvátországi Utazás magazin hírek
Makarska
Makarska Makarska - a város, amelyben a világ legértékesebb csigáit és kagylóit őrzik Makarska-ban, a ferences rendi kolostor pincéjében található az a Múzeum, amelynek csiga- és kagylógyűjteményét a világ legértékesebbjeként tartják számon. A kagylók illetve csigák nem csak morfológiai és biológiai szempontok szerint lettek kiállítva, hanem megismerkedhetünk...
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó asszonyok szigete
Krapanj - a szivacsvadászok és halászó... Krapanj a Šibeniki szigetvilág legkisebb (csupán 0,36 km2-es) és legalacsonyabb...
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes tájain - a kuterevói mackómenedékhely
Öko-látványosság Lika hegyes-völgyes... A Lika magas hegyei között megbúvó Kuterevo falucskában található a...
Meseszép Plitvice

Meseszép Plitvice

Horvátországról elsősorban a tenger jut eszünkbe, de érdemes tudni, hogy hazánktól alig hat órányi autóútra egy olyan természeti csodával találkozhatunk, amely méltó ellenfele a nagy sós víznek. A Plitvice Nemzeti Park közelsége, illetve földrajzi elhelyezkedése (kb. félúton van a tenger felé) miatt ideális kiránduló célpont, akár a tenger felé utazva állunk meg itt, akár egy hosszú hétvégét töltünk el.

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Plitvicei-tavak Nemzeti Park

Plitvicei-tavak Nemzeti Park A Plitvicei-tavak Nemzeti Park (horvátul: Plitvička jezera Nacionalni park, angolul: Plitvice lakes National park), Horvátország és Európa egyik legszebb természeti látványossága. Az UNESCO által 1979 óta.

Porec

Porec

Porec az Isztria talán legszebb, legérdekesebb városa. Horvátországban a magyar turisták évtizedek óta egyik kedvenc úticélja. Poreč számos kulturális, sport, illetve szórakozási lehetőséget kínál. Szállodák és apartmanok sora szolgálja az ideutazók kényelmét. Közelsége miatt egyéni utazással, illetve busszal is könnyen elérhető. A Lanterna apartmanokban telepített idegenvezető segíti vendégeinket. Fakultatív kirándulásokat szervezünk az Isztrián és Velencébe is.

Trogir - a világörökség színhelye

Trogir - a világörökség színhelye

Trogir Splittől 27 km-re fekszik a Kastelanski-öböl végénél. A római kori város egy kis szigetre épült az öbölben, rengeteg ókori és középkori emlékkel, hangulatos mediterrán óvárosával, templomaival, fehérmárványköves sétáló utcáival és tereivel, valamint egyéb csodálatos látnivalóival méltán nevezhetjük Horvátország 'kis Velencéjének' amely, már 1997 óta a világörökség részét képezi. A várossal szemben, a Ciovo sziget terül el, amely egy hídon keresztül közelíthető meg Trogirból.

Tuti menü